Bæredygtighed

Vi har alle et ansvar på at passe på naturen og vores fælles fremtid. Derfor består samtlige af vores produkter af bambustekstil, da bambusgarnet er særdeles bæredygtigt. Dette er fordi vi passer på ressourcerne og er fokuseret på at sikre fuld bæredygtighed i vores produkters livscyklus. Vi anvender desuden udelukkende certificerede materialer og fabrikker (i Europa), der er med til at opretholde vores krav til en bæredygtig produktion:

  • Produktionen af vores produkter er IS14001 certificeret, hvilket betyder at der ikke bliver udledt urenset spildevand i produktionensprocessen, men i stedet bliver det genbrugt eller renset. Det er i realiteten kun ganske få producenter der har denne certificering, og de fleste befinder sig indenfor Europas grænser. Det gør vores produktion også.
  • Vores bambusgarn (Premium) er OEKO-Tex certificeret, der er verdens førende sundheds- og miljømærkning af tekstiler. Det betyder at vores sokker ikke indeholder kemiske stoffer som kan virke skadelige for helbred og miljø. 

Men hvorfor er bambusgarnet bæredygtigt sammenlignet med andre tesktiler? Jo, bambus er et kilmavenligt materiale, da man i dyrkingsfasen hverken bruger kunstgødning og/eller pesticider, som man eksempelvis gør med bomuld. Yderligere er bambus i princippet en udtømmelig ressource, idet den vokser utrolig hurtigt og på samme tid breder sig naturligt ved at så sine egne frø. Det gør det muligt hele tiden at kunne høste nye stammer til bambustekstilen, uden at forhindre yderligere bevoksning af bambussen.   

Men hvordan kan vi hos Bambii.dk ellers sætte et bæredygtigt præg og passe på vores fælles fremtid? Jo, foruden at holde produktionen indenfor Europas grænser og undvære transport på vand og i luften, har vi valgt at skrotte alle former for plastik i vores emballage. I stedet benytter vi udelukkende genbrugspap til indpakning. 

Det sund fornuft.