Hvorfor bambus?

Bambus kan anses for værende én af de mest bæredygtige planter. Dette skyldes at bambusplanten gror utrolig hurtigt (op til 30 centimeter i døgnet), hvilket også medfører at den kan høstes flere gange om året uden at skulle genplantes. Herudover trives planten også bedst ved økologisk dyrkning – altså dyrkning hvor der hverken indgår kemikalier, som pesticider, og ligeledes bliver planten ikke kunstigt vandet. Dette skyldes at bambusplanten i dyrkningsprocessen, formår at nedbryde bakterier på egen hånd, ligesom det færdiglavede produkt også gør.

Bambusplanten formår endvidere at stabilisere jorden omkring planten. Med et omfattende rodsystem, forhindre det jordrosion og vandafstrømning, hvilket også hænger sammen med at bambus kan vokse overraskende tæt. Ligeledes hjælper bambus med at nedsætte vandforurening pga. dets høje nitrogenforbrug. For at det ikke skal være løgn, så producerer en bambusplante 30% mere ilt end tilsvarende beplantninger – ligeledes optager bambusplanten op til 5 gange mere Co2 og drivhusgasser.

Viskosefibre, som er bambusfibre, forarbejdes gennem forskellige processer, inden det til sidst bliver til såkaldte fibre. Disse viskosefibre af bambus er runde, luftige og enormt bløde, hvilket også er med til at karakterisere produkterne. Fibrene har en ”kantet” struktur, hvilket medfører at der naturligt opstår lufthuller mellem fibrene, som giver en isolerende og temperaturregulerende effekt. Dette gør tilmed også at stoffet nemt kan absorbere og transportere fugt væk fra kroppen. Tekstil af bambusviskosefibre kan absorbere op til 4 gange så meget fugt som bomuld, før det føles vådt.

 

Bæredygtighed

Økologisk dyrking

Ingen pesticider, insektcider eller vækstfremmer 

Uden kunstvanding

Dyrkning af bambusbeplantning kræver kun regningvand

Forbedrer luftkvaliteten

En bambusplante producerer 30% mere ilt end tilsvarende beplantninger, og optager endda mere CO2 og drivhusgasser

 

Sundhed

Antibakterielle egenskaber

Bambus har fra naturens side bakterie og svampedræbende egenskaber som bevares gennem hele produktionsprocessen og også indgår i selve produktet. Dette medfører også at Bambii’s produkter er lugtafvisende.

Allergivenlig

Bambus er især velegnet til personer med følsom hud eller hudsygdomme, som eksempelvis eksem og psoriasis.

Åndbar & svedtransporterende

Bambusfibrene består af mikroskopiske huller, som sørger for ventilation så fugten trækkes væk fra kroppen – dette medfører også at huden bliver i stand til at ånde.

 

Komfort

Silkeblødt

Bambus har en lethed og en abnorm blødhed, der gør vores produkter yderst behagelige at have på.

Temperaturregulerende

Varm om vinteren og kold om sommeren. Bambii’s produkter er temperaturregulerende der gør at du har en behagelig temperatur om det er koldt eller varmt.

Antistatisk

Bambii’s produkter er antistatiske og klæber derfor ikke til kroppen.